ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін дозволив відкрити непродовольчі ринки (оновлено)

Вони можуть діяти за такими ж санітарними нормами, як продуктові.

Кабмін дозволив відкрити непродовольчі ринки (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів у четвер провів позачергове засідання, на якому було прийнято рішення дозволити роботу непродовольчих ринків.

Це сталося після селекторної наради президента Володимира Зеленського з головою ОПУ Андрієм Єрмаком і членами уряду.

Президент України заявив, що потрібно відкрити непродовольчі ринки за умови дотримання ними санітарних норм під час карантину, повідомив Офіс президента. "Якщо працюють магазини непродовольчих товарів, то потрібно відкрити і ринки. На таких самих умовах, що і продовольчі: з усіма заходами безпеки для людей, щоб мінімізувати ризики зараження", - сказав Зеленський під час наради.

На ній також обговорювали виплати потрійних зарплат медикам, залученим до боротьби з коронавірусом. Зеленський доручив контролювати виплату за квітень, яку проводять за новою фінансовою формулою і вимагає укладення договору з Нацслужби здоров'я.

Відзначають, що завершити процес виплати надбавок планують найближчим часом.

Через годину після виходу цієї публікації пресслужба Кабінету Міністрів відзвітувала про проведення позачергового засідання. На ньому внесли зміни до постанови №211 від 11 березня про карантинні заходи.

"Ці зміни дозволять повне торгове обслуговування населення, зокрема роботу непродовольчих ринків. Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів", - сказано на сайті Кабміну.

Нагадаємо, в перших числах травня почали відновлювати роботу продовольчі ринки, які були закриті на час карантину. І продавці, і відвідувачі зобов'язані дотримуватися санітарних норм - носити маски, проходити температурний контроль і зберігати дистанцію.

З 12 травня в Україні розпочався перший етап ослаблення карантину, який передбачає відкриття непродовольчих магазинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram