ГоловнаСуспільствоОсвіта

Дитсадки у Києві відчинять через два тижні після рішення Кабміну про відновлення навчального процесу

Батьків орієнтують на початок червня.

Дитсадки у Києві відчинять через два тижні після рішення Кабміну про відновлення навчального процесу
Фото: znaj.ua

Дитячі садки в Києві зможуть відновити роботу через два тижні після рішення Кабінету Міністрів про відновлення навчального процесу.

Про це йдеться у фейсбуці Контактного центру міста Києва.

"Є надія, що з 22 травня карантинні заходи будуть достатньо ослаблені, щоб батьки змогли відправити своїх дітей у садочки і з полегшенням відсвяткувати цей день. Орієнтовно чекати на відкриття садочків у Києві можна буде через 14 днів після рішення Кабміну про відновлення навчального процесу. Цей час потрібен для належної підготовки до зустрічі малюків", - заявив комунальний заклад.

Зараз у Києві закуповують захисні і дезінфікуючі засоби і готують покрокові інструкції для відновлення освітнього процесу в садках.

У школи діти, крім випускників, повернуться вже восени.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко раніше повідомив, що рішення про відновлення роботи дитячих садків після карантину через коронавірус мають ухвалити 22 травня. "Або ми їх відчиняємо, або говоримо, в який етап вони потрапляють", - зазначив він.

Дитячі садки можуть відчинити в деяких регіонах або ж тільки для окремих категорій населення - зокрема для дітей медпрацівників, які повинні бути на роботі і яким немає з ким залишити дітей.

Згідно з первинним планом, садки мали відчинити разом з іншими навчальними закладами тільки на четвертому етапі. Виняток - випускні класи в школах, які відкриють на другому етапі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram