ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський метрополітен заявив про готовність відновити роботу з 25 травня

Пасажирські перевезення можна запустити одразу після дозволу уряду.

Київський метрополітен заявив про готовність відновити роботу з 25 травня
Фото: Макс Требухов

Київський метрополітен готовий відновити пасажирські перевезення з 25 травня, якщо Кабмін ухвалить відповідне рішення. Про це повідомила заступниця начальника комунального підприємства Наталія Макогон, пишуть "Українські новини".

"Після прийняття рішення ми одразу готові відновити роботу. Якщо нам дозволять із 25, то ми відповідно запустимося з 25", – сказала вона.

Макогон додала, що метрополітен очікує прийняття рішення саме від Кабінету Міністрів, який і зупинив пасажирські перевезення в київському метро. У рішенні повинен бути алгоритм роботи, який комунальне підприємство готове виконувати.

"На сьогодні відпрацьовується юридичний механізм щодо компенсації тим, у кого були проїзні на березень або квітень", – зазначила вона.

Питання отримання компенсації буде вирішене до відновлення перевезень. За словами Макогон, власники так званих зелених карток зможуть використовувати свої поїздки. Ті, у кого є жетони, зможуть використовувати їх певний час.

Макогон підкреслила, що підприємство не зупиняло свою роботу, а лише припинило пасажирські перевезення. Ремонти та обслуговування інфраструктури тривали й під час карантину.

Нагадаємо, що метро в Києві закрили на час карантину 17 березня. 13 травня мер Києва Віталій Кличко попросив Кабінет Міністрів дозволити роботу метрополітену з 25 травня.

При цьому міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що цього робити не варто, тому що, "звичайно, можна масковий режим, дезінфекцію, скринінг, але обмежувати на пероні, у вагонах досить важко".

У МОЗ повідомили, що не бачать проблеми у відкритті метро при дотриманні вимог епідеміологів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram