ГоловнаКультура

Кандидата від "Слуги народу" виключили з творчого об'єднання "Babylon'13" за "одіозну риторику"

Юраш-молодший критикував мовний закон і політику МОЗ.

Кандидата від "Слуги народу" виключили з творчого об'єднання "Babylon'13" за "одіозну риторику"
Фото: Макс Левин

Кандидата від "Слуги народу" Святослава Юраша виключили з творчого об'єднання "Babylon'13" за "одіозну риторику".

Про це йдеться на сторінці "Babylon-13" у фейсбуці.

"Останнім часом майбутній народний депутат партії "Слуга народу" Святослав Юраш публічно використовує одіозну риторику з приводу мовного закону України і реформ МОЗ України, що категорично не збігається з поглядами й цілями суспільного руху кінодокументалістів "Babylon'13". З огляду на, що "Babylon'13" має горизонтальну структуру, у ньому немає органу, який ухвалював би рішення про членство, як немає і формального членства, більшістю голосів учасників об'єднання Святослав Юраш був виключений з ком'юніті "Babylon'13", - сказано в заяві.

До посту прикріплено посилання на фрагмент програми VoxPopuli на телеканалі "ZIK" від 8 травня 2019 року, де Юраш каже, що будь-який "батіг" у процесі українізації сповільнить цей процес або зупинить його.

Об'єднання кінодокументалістів "Babylon'13" було засноване 30 листопада 2013 року. Юраш до нього приєднався 24 червня 2014 року.

Святослав Юраш - №27 у виборчому списку партії "Слуга народу", він буде наймолодшим депутатом у новому скликанні.

Це син директора Департамент у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрія Юраша, який підтримував Петра Порошенка під час виборів.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram