ГоловнаКультура

У Києві відкрили барельєф на честь Стравинського

Барельєф встановили на вулиці Лютеранській, де жив композитор.

У Києві відкрили барельєф на честь Стравинського

Мер Києва Віталій Кличко відкрив новий артоб'єкт - пам'ятний барельєф видатному композитору і диригенту Ігореві Стравинському.

Про це повідомляють на сайті Київської міської держадміністрації.

Барельєф встановили на вулиці Лютеранській. 28/19. У будинку за цією адресою Стравинський жив і творив у період свого перебування в Києві.

"Нам є чим пишатися, нам є що представити і про що розповідати. Про нашу історію, наші досягнення і про людей, які прославляли і прославляють Київ. І яких знає весь світ. Я вдячний всім небайдужим, усім меценатам, які долучаються, щоб зробити наше місто, нашу країну цікавішими, привабливішими, інтегрованими у світовий культурний простір. Пам'ятний барельєф Ігореві Стравинському - це початок великого проєкту", - сказав Кличко.

Пам'ятна дошка Ігореві Стравинському - перший монумент проєкту "Видатні особистості, які змінили світ", організованого меценатами і столичною владою. Мер зазначив, що найближчим часом у Києві також відкриють пам'ятник Ігореві Сікорському - видатному авіаконструктору.

Також місто працює, щоб повернути у власність громади садибу Сікорських на Ярославовому валу і відреставрувати її.

Нагадаємо, до кінця літа в Києві також мають намір установити пам'ятник авіаконструктору Ігорю Сікорському. Також тривають переговори з Міноборони про передачу на баланс міста покинутого будинку, де жив Сікорський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram