ГоловнаКультура

Мінісеріал "Чорнобиль" отримав 19 номінацій премії Emmy

"Гра престолів" претендує на премію в рекордних 32 номінаціях.

Мінісеріал "Чорнобиль" отримав 19 номінацій премії Emmy
Кадр из сериала "Чернобыль"
Фото: HBO

Мінісеріал "Чорнобиль" (копродукція HBO і Sky) увійшов у трійку лідерів за кількістю номінацій американської телевізійної премії Emmy Awards 2019 рік. Він отримав 19 номінацій.

Список номінантів опублікували у вівторок, 16 липня, на сайті премії.

Серіал "Гра престолів" від HBO претендує на премію Emmy відразу в 32 номінаціях, що є рекордом. Попередній рекорд установлений 1994 року, коли серіал "Поліція Нью-Йорка" отримав 27 номінацій.

Друге місце за кількістю номінацій зайняв серіал "Дивовижна місіс Мейзел" (копродукція Dorothy Parker Drank Here Productions, Picrow і Amazon Studios), представлений у 20 категоріях.

"Гра престолів" представлена в таких номінаціях, як "Найкращий драматичний серіал", "Найкраща режисура", "Найкращі костюми в науково-популярному серіалі або серіалі в стилі фентезі", "Найкращий саундтрек" і низці інших. Шанс на нагороду має Кіт Харінгтон, який зіграв Джона Сноу, відповідно в номінації "Найкращий актор в драматичному серіалі". Також приз у категорії "Найкраща актриса в драматичному серіалі" може отримати Емілія Кларк за роль Дейнеріс Таргарієн.

Переможці стануть відомі 22 вересня, коли відбудеться 71-ша церемонія вручення премії Emmy.

Раніше повідомляли, що "Чорнобиль" обійшов "Гру престолів" у рейтингу серіалів найбільшого сайту про кіно Internet Movie Database (IMDb).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram