ГоловнаКультура

Новообраний депутат Юраш прокоментував своє виключення із "Вавилона-13"

Юраша виключили "за одіозну риторику".

Новообраний депутат Юраш прокоментував своє виключення із "Вавилона-13"
Святослав Юраш
Фото: Макс Левин

Новообраний народний депутат від партії "Слуга народу" Святослав Юраш розповів про своє виключення з "Вавилона 13" у коментарі LB.ua.

"Я уже спілкуюся з колишніми колегами, мені дуже шкода, що я не був присутній на засіданні, де обговорювали моє питання, я не міг сказати свою думку про ті коментарі, які вони побачили, як вони сказали - "неприйнятні" чи "проблемні". Історія в тому, що я сказав свою чесну думку, яка полягає в тому, що я вважаю метод українізації пряником, себто українізації, яка не має на собі каральних методів - це щось ефективніше, по-перше", - сказав Юраш.

"У мене завжди були такі погляди, які вважають, що державні методи форсування якихось речей, вони неефективні", - сказав політик і додав, що пов’язує своє виключення саме з політичною діяльністю.

"Це було зроблено тому, що всі члени "Вавилон 13" мають позицію по Зеленському зовсім іншу, ніж моя, я приєднався до кампанії в лютому, вони опонували панові Зеленському із самого початку, тому відео від травня, яке було давним-давно зроблене, використано було зараз як причина", - додав депутат.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що новообраного депутата від "Слуги народу" (27-ий номер в списку) Святослава Юраша виключили з творчого об’єднання "Вавилон-13" за "одіозну риторику". До посту прикріплено посилання на фрагмент програми VoxPopuli на телеканалі ZIK від 8 травня 2019 року, де Юраш каже, що будь-який "батіг" у процесі українізації сповільнить цей процес або зупинить його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram