ГоловнаКультура

Maruv не поїде від України на Євробачення

Сторони не дійшли компромісу, обговорюючи політичну складову виступу.

Maruv не поїде від України на Євробачення
Фото: UA:Перший

Суспільний мовник (ВАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України") і співачка MARUV, яка перемогла в національному відборі на Євробачення, не дійшли згоди щодо участі в пісенному конкурсі Євробачення-2019 через низку причин. Про це повідомляє прес-служба НСТУ.

Співачка Анна Корсун (сценічне ім'я - MARUV) здобула перемогу в шоу Національний відбір в результаті чесного конкурсу і отримала максимальний бал від глядачів. Її виступ високо оцінили музичні експерти, представники шоу-бізнесу та глядачі. Однак у виконавця, який представить Україну на міжнародній арені, також є зобов'язання: після підписання договору на час конкурсу виконавець стає культурним послом України і доносить не тільки власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства в світі.

Після проведених переговорів ВАТ "НГТУ" і співачка MARUV не знайшли спільного рішення щодо місії представника України на міжнародному пісенному конкурсі.

Згідно з правилами Євробачення (п.2.6) мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу. "Ситуація, яка склалася навколо національного відбору цього року, має ознаки політизації. Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів і інформаційних структур країни-агресора фактично привели політизацію результатів національного відбору", - сказано в повідомленні.

НСТУ належить вибрати іншого виконавця, який представить Україну на пісенному конкурсі в Ізраїлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram