ГоловнаКультура

Європейська мовленнєва спілка прокоментувала скандал навколо українського нацвідбору

За вибір учасника несе відповідальність мовник.

Європейська мовленнєва спілка прокоментувала скандал навколо українського нацвідбору
Фото: eurovision.tv

Відповідальність за вибір представника країни - учасника міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" лежить безпосередньо на національній телекомпанії.

Про це заявила Європейська мовленнєва спілка, коментуючи скандал навколо українського національного відбору, в якому перемогла співачка Maruv.

"Кожен учасник-мовник несе відповідальність за вибір свого учасника для "Євробачення" відповідно до правил, встановлених Європейською мовленнєвою спілкою. У цей час мовник веде переговори, щоб оголосити представника для конкурсу цього року, і щойно вони будуть підтверджені, то будуть оголошені на офіційних каналах Євробачення", - йдеться в заяві на сайті EBU.

Зазначають, що UA:Суспільне 26 лютого розпочне переговори з іншим кандидатом, який представлятиме Україну на конкурсі пісні "Євробачення-2019".

Раніше повідомлялося, що НСТУ і MARUV не дійшли згоди щодо участі в пісенному конкурсі "Євробачення-2019".

Нагадаємо, співачка Анна Корсун, більш відома як MARUV, перемогла в національному відборі Євробачення-2019. Після виступу у фіналі MARUV заявила, що не бачить нічого злочинного в гастролях по Росії, а брати участь у міжнародному конкурсі після відвідин країни-агресора вона хоче, тому що він повинен "об'єднувати країни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram