ГоловнаСвіт

В Білорусі помер чоловік, якого побили в СІЗО Мінська

Силовики свою вину заперечують. Запевняють, що він впав з другого ярусу ліжка.

В Білорусі помер чоловік, якого побили в СІЗО Мінська
Фото: belsat.eu

Побитий у СІЗО на Окрестіна чоловік, який був доставлений 29 вересня в лікарню швидкої медичної допомоги з безліччю травм, помер в медустанові.

Про це пише "Белсат" з посиланням на рідних загиблого.

Зазначається, що померлий, Денис К., отримав переломи кісток черепа, численні гематоми, відкриту черепно-мозкову травму середнього ступеня, переломи ребер, переломи правої клубової кістки і інші травми. До останнього моменту він перебував у реанімації без свідомості.

"Вчора йому зробили третю операцію. Тримався на апараті, у важкому стані. Лікарі ніяких прогнозів не давали", - повідомили родичі загиблого.

За їх словами, Денис К. був неконфліктним, участі у масових заходах ніколи не брав.

"Ми не знаємо обставин. Він пішов на роботу, сказав, що буде через день. Він працював за різними замовленнями, але офіційно не працював", - розповіла родичка померлого.

"Ми не знаємо, як і хто його побив. Нам в лікарні сказали, що лікарям він встиг розповісти, що його побили міліціонери. А ось міліціонери з свою чергу сказали, що він впав з другого ярусу ліжка. Але звичайно, з такими травмами, ми розуміємо, що це неможливо", – повідомила родичка Дениса К.

Нагадаємо, після оголошення попередніх підсумків президентських виборів 9 серпня в Білорусі почалися протести, які тривають до сьогодні. За даними ЦВК, Лукашенко набрав понад 80% голосів. Єдиний кандидат від опозиції Світлана Тихановська заручилася підтримкою 10% виборців.

Наприкінці серпня в МЗС заявили, що Україна не розриватиме дипломатичних відносин із Білоруссю, але ставить на паузу будь-які офіційні та дипломатичні контакти до врегулювання ситуації всередині країни. 6 вересня голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що відносини з Білоруссю "вже не будуть такими, як раніше".

23 вересня 2020 року в Мінську в Палаці незалежності відбулася таємна інавгурація Лукашенка. 

Україна, як і країни ЄС та США, не визнала результатів виборів у Білорусі чесними та такими, що відображають реальне волевиявлення громадян.

31 серпня Литва, Латвія та Естонія оголосили персонами нон ґрата 30 білорусів. Серед них - президент Білорусі Олександр Лукашенко та його син Віктор. 25 вересня країни Балтії розширили список до 98 осіб.

2 жовтня лідери країн Європейського Союзу погодили запровадження санкцій проти майже 40 посадових осіб Білорусі.

До санкцій Європейського Союзу проти Білорусі планує приєднатися і Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram