ГоловнаСвіт

Свідок розповів про важливі пропуски в розшифровці розмови Трампа і Зеленського

Президент України згадував у розмові компанію Burisma.

Свідок розповів про важливі пропуски в розшифровці розмови Трампа і Зеленського
Фото: EPA/UPG

Співробітник Ради національної безпеки США Александр Віндман, який 29 жовтня десять годин свідчив у Палаті представників у справі про імпічмент Дональда Трампа, розповів про пропуски в оприлюдненій стенограмі телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

Про це пише The New York Times. Цю інформацію також підтвердили в The Wall Street Journal.

За словами Віндмана, який чув розмову, там пропущені важливі слова і фрази. Пропуски включають твердження Трампа про те, що з Джо Байденом обговорювали питання корупції, і явну згадку Зеленським енергетичної компанії Burisma, в раді директорів якої працював сина Байдена Хантер.

Віндман розповів, що пропонував внести це в стенограму бесіди, яку опублікував Білий дім. Частину його правок врахували, але ці дві відкинули.

Розшифровка розмови Трампа і Зеленського, яку оприлюднив Білий дім, була не дослівною, а складеною на підставі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради нацбезпеки США, які були під час розмови. Дослівна стенограма, за даними інформатора із ЦРУ, є на добре захищених серверах із надсекретними документами.

Нагадаємо, що Александр Віндман - уродженець Києва, його з братами в дитинстві відвіз у США батько. Зараз його вважають головним експертом з питань України в Білому домі.

Віндман став першим свідком, який чув скандальну телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

Зміст переговорів так обурив офіцера, що він двічі звернувся з офіційною скаргою до головного юридичного консультанта Джона Ейзенберга. Після цього, порушивши заборону, введену Білим домом для співробітників адміністрації, Віндман погодився виступити на закритому засіданні трьох комітетів Конгресу в рамках слухань про імпічмент президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram