ГоловнаСвіт

Facebook виплатив британський штраф у справі Cambridge Analytica

Згідно з угодою, сторони відкликають свої претензії, водночас Facebook не визнає своєї провини.

Facebook виплатив британський штраф у справі Cambridge Analytica
Фото: EPA/UPG

Компанія "Facebook" погодилася виплатити у Великобританії 500 тисяч фунтів стерлінгів штрафу (у перерахунку близько 580 тис. євро) у справі про витік особистих даних користувачів соцмережі, що збиралися компанією Cambridge Analytica.

Про це повідомляє пресслужба Deutsche Welle.

Зазначається, що інтернет-гігант досяг відповідної домовленості з управлінням комісара з інформації (ICO) Великобританії. Згідно з угодою, сторони відкликають свої претензії, водночас Facebook не визнає своєї провини.

"Штраф, сплачений компанією Марка Цукерберга, перераховано в Казначейство Її Величності", - йдеться в заяві.

"Комісар вважає, що ця угода найкраще відповідає інтересам всіх британських суб'єктів даних, які є користувачами facebook. І Facebook, і ICO зобов'язуються продовжувати роботу щодо забезпечення дотримання законодавства про захист даних", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, у березні 2018 року стало відомо про найбільший в історії Facebook витік особистих даних користувачів. Компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані 87 млн користувачів соцмережі і передавала їх третім особам, зокрема, імовірно, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа, який використав їх для політичної реклами.

За даними ICO, серед інших Cambridge Analytica передала дані близько 1 мільйона британських користувачів.

Під час скандалу главі Facebook Цукербергу довелося двічі виступити на слуханнях у Конгресі США. У липні 2019 року Facebook домовився про виплату в США штрафу в розмірі 5 млрд доларів. Це був рекордний штраф, яким колись оподатковувалися компанії за порушення правил зберігання особистої інформації клієнтів, і один з найбільших, які уряд США взагалі призначав, повідомила Федеральна торгова комісія США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram