ГоловнаСвіт

Радник Трампа з питань Європи і РФ має намір піти у відставку

Сьогодні він дасть свідчення в рамках розслідування імпічменту Трампа.

Радник Трампа з питань Європи і РФ має намір піти у відставку
Фото: wall.alphacoders.com

Спеціальний радник президента США з європейських та російських питань Тім Моррісон найближчим часом має намір піти у відставку у зв'язку з процесом імпічменту Трампа. Про це повідомляє National Public Radio з посиланням на трьох обізнаних джерел.

Відзначають, що Моррісон повинен сьогодні дати свідчення в розслідуванні в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа. Моррісон також повідомив, що на його місце повинен прийти Ендрю Пік, який обіймає посаду заступника помічника держсекретаря з питань Іраку й Ірану в бюро з близькосхідних справ.

Нагадаємо, у справі про імпічмент Трампа конгресмени вже заслухали Курта Волкера і Гордона Сондленда, колишнього посла в Україні Марі Йованович, колишню радницю Дональда Трампа з питань Росії Фіону Хілл, заступника помічника державного секретаря США Джорджа Кента та інших.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор у Конгресі заявив, що адміністрація Трампа поставила умовою підтримки України публічне оголошення президента Зеленського про розслідування щодо компанії Burisma.

Крім того, співробітник Ради національної безпеки США Олександр Віндман, який 29 жовтня десять годин надавав свідчення у справі про імпічмент, повідомив, що в оприлюдненій стенограмі телефонної розмови Трампа з Зеленським було багато пропущено. Зокрема, твердження Трампа про те, що з Джо Байденом обговорювалися питання корупції, і відверта згадка Зеленським енергетичної компанії Burisma, в раді директорів якої працював син Байдена Хантер. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram