ГоловнаСвіт

Колишня радниця Трампа дала свідчення в Конгресі у справі про його імпічмент

Фіона Хілл розповіла про занепокоєння через Джуліані.

Колишня радниця Трампа дала свідчення в Конгресі у справі про його імпічмент
Фото: EPA/UPG

Колишня радниця Дональда Трампа з питань Росії Фіона Хілл у понеділок дев'ять годин давала свідчення перед Конгресом у рамках розслідування з питання про імпічмент президента.

Як повідомляє "Радіо Свобода", вона повідомила членам парламенту, що радники президента Трампа були вкрай стурбовані спробами близьких до президента людей підштовхнути Київ до розслідування діяльності в Україні сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

За даними газети Wall Street Journal, вона докладно розповіла про липневу нараду за участю представників українського уряду, на якому посол США в ЄС Гордон Сондленд порушив питання про розслідування. Ця ідея, за словами Хілл, здалася їй і колишньому помічникові президента з національної безпеки Джону Болтону недоречною. Пізніше вони звернулися до юрисконсульта ради з нацбезпеки.

Хілл заявила, що Болтон порівнював колишнього мера Нью-Йорка і особистого юриста Трампа Руді Джуліані з "ручною гранатою, яка всіх підірве". Вона також заявила, що їй здалося, що Джуліані не використовував у роботі звичайні дипломатичні канали, коли справи стосувалися України. Джуліані це заперечував і говорив, що погоджував свої дії з Державним департаментом.

Фіона Хілл - друга колишня можновладна співробітниця адміністрації Трампа, яка виступає на закритих слуханнях у Палаті представників. Минулого тижня перед законодавцями виступила колишня посол США в Києві Мері Йованович. Як пише американська преса, її відправили у відставку за опір спробам взаємодії з урядом України неофіційними каналами, які робив особистий адвокат президента Трампа Руді Джуліані.

Не виключено, що Болтона також викличуть свідчити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram