ГоловнаСвіт

"Боширова"-Чепігу знайшли на фото з весілля дочки генерала ГРУ

За даними ЗМІ, Авер'янов командує диверсійним загоном, що дестабілізує Європу.

Нові фотографії полковника ГРУ Анатолія Чепіги, відомого також як "Руслан Боширов", у відкритих джерелах знайшли Радіо Свобода і розслідувальна група Bellingcat.

Фото: Bellingcat

"Знайдені нами знімки Чепіги були зроблені за півроку до отруєння Скрипалів на весіллі дочки Авер'янова в готелі, розташованому на березі Сенезького озера - за 15 хвилин їзди від бази "Сенеж" російських Сил спеціальних операцій. Чепіга не був випадковим гостем на цьому весіллі: дитина майбутнього "Руслана Боширова" брала участь у весільній церемонії", - йдеться в публікації.

Ці знімки підтверджують зв'язок з російською військовою розвідкою самого Чепіги та командира військової частини 29155 генерал-майора Андрія Авер'янова, "про який тиждень тому писало видання The New York Times. Видання назвало цю частину "секретним підрозділом ГРУ для здійснення диверсійних операцій у Європі". За інформацією NYT, співробітники цієї частини брали участь у перевороті в Чорногорії.

Саме до частини 29155 належать Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга ("Петров і Боширов"), яких британська влада назвали отруювачами Скрипаля та його дочки.

Колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в Солсбері на початку березня 2018 року. Британські силовики вважають, що для цього використовували нервово-паралітичну речовину класу "Новачок". В отруєнні підозрюють співробітників ГРУ, відомих як Олександр Петров і Руслан Боширов.

Пізніше Bellingcat і Insider ідентифікували "Боширова" як полковника ГРУ Анатолія Чепігу, а "Петрова" - як військового лікаря Олександра Мишкіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram