ГоловнаСвіт

На сайті уряду Німеччини з'явилася петиція про Голодомор

Голова МЗС Клімкін закликав українців підтримати її.

На сайті уряду Німеччини з'явилася петиція про Голодомор
Фото: facebook/MFA of Ukraine

На сайті німецького парламенту (Бундестагу) з'явилася петиція про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"На веб-сторінці парламенту Німеччини з'явилася петиція про визнання Голодомору в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу. Спасибі мюнхенській громаді за ініціативу і всім українцям Німеччини за її підтримку. Закликаю українців у Німеччині підтримати цей заклик - кожен може підписати петицію, а хто знає німецьку мову - приєднатися до її обговорення", - написав Клімкін.

"Людська природа влаштована так, що інстинкт самозбереження стирає з нашої пам'яті найгірше, а час тамує біль, хоч і не виліковує. Наш із вами, друзі, моральний обов'язок перед мільйонами невинних жертв Голодомору бачу в тому, щоб у світі жила пам'ять про них, про трагедію українського народу. Світ повинен знати правду про криваві, людожерські злочини радянського режиму, щоб бути в змозі реагувати на сучасні прояви сталінізму, які демонструє нинішня російська влада", - додав голова МЗС.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Нижня палата Конгресу США визнала Голодомор геноцидом українського народу. 3 жовтня аналогічну резолюцію прийняв Сенат США.

Також у грудні минулого року 38 країн-членів Організації Об'єднаних Націй підписали декларацію до 85-ї річниці Голодомору 1932-1933 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram