ГоловнаСуспільствоЖиття

Степанов: затримки з виплатами потрійних зарплат медикам виникають з вини місцевої влади або головлікарів

Глава МОЗ стверджує, що 300% -ві зарплати медпрацівникам вже перерахували в регіони.

Степанов: затримки з виплатами потрійних зарплат медикам виникають з вини місцевої влади або головлікарів
Максим Степанов
Фото: kominternovskoe.com

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов стверджує, що уряд перерахував у регіони кошти на оплату потрійної зарплати медикам, які лікують хворих на коронавірус, а затримки виникають вже на місцях. Про це він повідомив в суботу під час брифінгу

"Зараз ми отримуємо сигнали, що ці виплати не були здійснені в повному обсязі з вини або органів місцевої влади, або головлікарів лікарень. Почали маніпулювати з виплатами ... прораховувати якось погодинно або ще якось. Це неприпустимі речі. Підкреслюю, що всі без винятку виплати повинні здійснюватися в повному обсязі", - заявив міністр.

Степанов зазначив, що вже відреагував на ситуацію, направивши листи главам облдержадміністрацій, щоб вони відзвітували по кожній медустанові, які суми і яким працівникам було виплачено.

Крім того, міністр закликав повідомляти про невиплати на "гарячу лінію" Міністерства охорони здоров'я за номером 0-800-505-201.

Степанов ще 21 квітня повідомив, що гроші з державного бюджету перераховані на місця за рахунок медичної субвенції. Він запевнив медиків, що найближчим часом їм виплатять обіцяну зарплату в потрійному розмірі. "Якщо ми говоримо про березень, то це питання вирішене в повному обсязі", - заявив міністр.

1 травня в Тернополі лікарі екстреної допомоги протестували через відсутність доплат до зарплати.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 березня прийняла закон про запобігання виникненню та поширенню COVID-19. Один з пунктів цього законопроєкту передбачає додаткові доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, залученим до ліквідації захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram