ГоловнаСуспільствоЖиття

Ресторатори провели на Банковій акцію з ланчем і кальяном для президента

Бізнесмени вимагають дозволити роботу літніх майданчиків закладів.

Фото: fakty.com.ua

У Києві під Офісом президента ресторатори влаштували акцію протесту, щоб звернути увагу влади до проблем бізнесу під час карантину.

Про це повідомляє ICTV.

Ресторатори вимагають дозволити відкрити літні тераси в ресторанах, щоб дати можливість людям працювати.

Саме у такому форматі (літньої тераси, - ред.) і проходила акція протесту. На Банковій розставили столики на відстані 1,5 м один від одного, на які поставили антисептики. За столиком можна було сидіти тільки двом людям. Офіціанти та відвідувачі були у масках і рукавичках.

Відвідувачів годували ланнчем, який вони могли не оплачувати, оскільки акцію анонсували як благодійну, але можна було залишати чайові. Виручені кошти планується віддати лікарям для боротьби з коронавірусом.

Фото: fakty.com.ua

Фото: fakty.com.ua

Акцію анонсував у фейсбуці Дмитро Федотенков, співвласник мережі закладів Tarantino Family, який наприкінці минулого року став власником "Укрбуду".

"Ми хочемо відкрити літні тераси, але нас не чують. Сподіваємося, що почують. А заодно відкатали схему відкриття літніх терас і, сподіваюся, пообідаємо з президентом. Для гаранта буде кальян - диня з м'ятою. Подали заявку на акцію у КМДА. Чекаємо відповідь", - писав він на своїй сторінці 27 квітня.

Нагадаємо, раніше журналісти-розслідувачі Bihus.info заявили, що пов'язаний з нардепом Миколою Тищенком ресторан "Велюр" продовжує парцювати і приймати "відомих у політичних колах людей" під час карантину. Журналісти понад тиждень спостерігали за закладом і помітили, що туди приїжджали нардепи Антон Яценко і Олександр Кабанов, помічник нардепу від "Слуги народу" Олександра Мережка Павло Куфтирьов, якого також пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським, менеджер "Метінвесту" Ріната Ахметова Віталій Кисіль.

Пізніше нардеп Яценко запевняв журналістів, що він давно не відвідує ресторани і не заходив у "Велюр". Кабанов, навпаки, сказав, що був у ресторані, проте заходив "до свого друга Колі" (Тищенка, - ред.). Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов також заперечив, що відвідував ресторан і сказав, що їсть удома.

Сам же Тищенко заявив, що його ресторан працює як "штаб" для особистих зустрічей з помічниками. Нардеп також заявив, що йому дуже соромно, що його "рідкісні і поодинокі гості змушені виходити з ресторану голодними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram