ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція закрила кілька ресторанів у Києві через порушення карантину (оновлено)

Всього з початку карантину Нацполіція склала більш ніж 10 тис. адмінпротоколів.

Поліція закрила кілька ресторанів у Києві через порушення карантину (оновлено)
Архивное фото
Фото: Facebook

Поліція закрила кілька ресторанів у Києві через порушення карантину

Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив глава МВС Арсен Аваков, передають "Українські Новини".

"Ресторани в Києві "Виноградний хутір", "Моншер", "Велюр", "Фабіус". Вони порушили вимоги карантину. Є адмінпротоколи. Зараз вони закриті", – сказав Аваков.

За його словами, з початку карантину Нацполіція склала 10 303 протоколи про порушення карантинних норм.

Раніше депутат Микола Тищенко, заявив, що його ресторан "Велюр" готовий заплатити штраф у разі порушення закону.

Оновлення. Аваков також повідомив, що серед порушників карантину – торгові центри "Нова Лінія" і "Епіцентр".

"Серйозно порушували й отримали протоколи ТЦ" Нова лінія ", ТЦ" Епіцентр. "Останній спробував відкрити низку недозволених видів торгівлі – отримав 29 протоколів і штрафів (чотири з них – тільки за вчорашній день)… Усі протоколи направлені до суду та будуть заплачені штрафи, але хто та чим заплатить за життя і здоров'я людей, які захворіли в результаті порушень карантину? Потрібно мати елементарну совість і свідомість!", – написав глава МВС у фейсбуці.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі Bihus.info заявили, що "Велюр" продовжує працювати та приймати "відомих у політичних колах людей" під час карантину. Журналісти більше як тиждень спостерігали за рестораном і помітили, що туди приїжджали нардепи Антон Яценко та Олександр Кабанов, помічник нардепа від "Слуги народу" Олександра Мережка Павло Куфтирьов, якого також пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським, менеджер "Метінвесту" Ріната Ахметова Віталій Кисіль.

Згодом нардеп Яценко запевняв журналістів, що він давно не відвідує ресторани й не заходив у "Велюр". Кабанов, навпаки, сказав, що був у ресторані, проте заходив "до свого друга Колі" (Тищенко, – ред.). Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов також спростував, що відвідував ресторан і сказав, що він їсть вдома.

Сам же Тищенко заявив, що його ресторан працює як "штаб" для особистих зустрічей з помічниками. Нардеп також заявив, що йому дуже соромно, що його "рідкісні та поодинокі гості змушені виходити з ресторану голодними".

Поліція пізніше перевірила, чи працює ресторан нардепа Тищенка підпільно під час карантину. Відвідувачів у закладі не виявили, а з адміністратора взяли зобов'язання працювати виключно в онлайн-режимі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram