ГоловнаСуспільствоЖиття

У Тернополі лікарі екстреної допомоги протестували через відсутність доплат до зарплати

Міськрада повідомила про виплату премії в 10 тис. грн, але протестувальники її не отримували.

У Тернополі лікарі екстреної допомоги протестували через відсутність доплат до зарплати
Фото: https://suspilne.media/

Співробітники екстреної медичної допомоги в Тернополі 1 травня протестували через відсутність доплат до зарплати. Про це повідомляє "Суспільне".

"Співробітники шести бригад Тернопільської 2-ї підстанції екстреної медичної допомоги, які сьогодні чергують, організували хвилину протесту. Лікарі, фельдшери та водії вийшли на вулицю і включили сирени на машинах", - йдеться в матеріалі.

Учасники акції вимагали, щоб їм підвищили зарплату в три рази, оскільки вони працюють з потенційно інфікованими коронавірусом пацієнтами і піддають себе і свої сім'ї небезпеці.

"Коли йшлося про боротьбу з коронавірусом, говорили про надбавку 300 відсотків до зарплати всім працівникам швидкої, але ми отримали зарплату, отримали платіжки і зарплата попередня", - сказала учасниця протесту, лікар медицини невідкладних станів Оксана Оберлейтнер.

Фельдшер виїзної бригади показала роздруківку про зарплату, згідно з якою за березень вона отримала 6588 гривень. Водій швидкої розповів, що його зарплата, з огляду на більш ніж 10-річний стаж, становить 5500 гривень.

Тим часом у Тернопільській міськраді повідомили про виплату 10 тис. гривень премії 303 медичним працівникам міста. Мова йде про співробітників комунальної лікарні швидкої допомоги, міської лікарні №2 та 3, дитячої лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги.

У міськраді зазначили, що оскільки Центр екстреної допомоги є обласною структурою, то премії їм повинна нараховувати обласна рада.

Начальник обласного управління охорони здоров'я Володимир Богайчук повідомив, що в березні облрада виділила кошти на доплату медпрацівникам, які контактували з хворими на коронавірус. Серед співробітників швидкої допомоги, це були дві бригади.

"Засоби отримали люди, які мали контакти з хворими. Ми почали працювати в березні, коли працювали тільки дві бригади екстреної медичної допомоги. Це центральні дві бригади, які були сформовані на рівні області. Далі вже інші почали брати участь, це й буде вже питання доплати за квітень", - зазначив Богайчук.

Нагадаємо, 24 квітня Кабмін погодив потрійні зарплати медикам, які лікують хворих на COVID-19.

Станом на ранок 2 травня в Тернопільській області зареєстровано 823 випадки коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram