ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 13 разів відкривали вогонь на Донбасі, двоє військовослужбовців поранені

У штабі запевняють, що ЗСУ відповіли на всі ворожі обстріли і продовжують контролювати супротивника на лінії зіткнення.

Бойовики 13 разів відкривали вогонь на Донбасі, двоє військовослужбовців поранені
Фото: EPA/UPG

З початку доби російсько-окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи заборонені міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську і стрілецьку зброю.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Українські військовослужбовці рішуче відповіли на всі ворожі обстріли і продовжують контролювати супротивника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умови припинення вогню. Наші воїни готові негайно реагувати на можливі загрози з будь-яких напрямків", - заявили в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстрілювали позиції ЗСУ: в районі Богданівки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї; неподалік Водяного і Тарамчука - застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Захисників Кам'янки обстрілювали з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а поблизу Старогнатівки вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності угруповання "Північ" російські найманці відкривали вогонь по позиціях військових поблизу Кримського, застосовуючи підствольні гранатомети та стрілецьку зброю. По околиці Південного випустили шість мін 120 калібру, а біля Новотошківського застосовували міномети калібру 82 мм.

По населеному пункту Хутір Вільний збройні формування Російської Федерації вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, а неподалік Травневого - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

У результаті обстрілу двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Нагадаємо, раніше штаб ООС повідомив про знищення ворожого транспортного засобу, яким підвозили боєприпаси на позиції бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram