ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київська лікарня №6 перестала приймати нових пацієнтів

На самоізоляції перебувають 179 медиків, які контактували з пацієнтами, хворими на коронавірус.

Київська лікарня №6 перестала приймати нових пацієнтів
Городская больница №6
Фото: Хвиля

Міська лікарня №6 продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше були госпіталізовані в терміновому порядку, в тому числі з діагнозом "пневмонія", але нових пацієнтів не приймає. 

Про це повідомляє офіційний портал Києва з посиланням на мера столиці Віталія Кличка.

"Щодо інформації, яка з'явилася в ЗМІ про нібито закриття міської лікарні №6. Медичний заклад продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше були госпіталізовані в ургентному порядку. Зокрема, з пневмоніями. Але нових пацієнтів сьогодні не приймають. Так, серед хворих на цей момент медиків є лікарі з цієї лікарні - 15 медпрацівників. Більшість з них лікуються вдома", - зазначив Кличко.

Усього, за його інформацією, в стаціонарах київських лікарень від коронавірусу сьогодні лікуються 19 медичних працівників.

На самоізоляції перебувають 179 медиків, які контактували з пацієнтами, хворими на коронавірус. Зокрема, це - медпрацівники відділень, де лікувалися пацієнти з пневмоніями, в яких потім виявили COVID-19.

"Нагадаю, зараз усіх киян з діагнозом "пневмонія" обов'язково тестують на коронавірус. А у всіх медичних установах, звідки лікарів відправили на самоізоляцію або лікування, провели протиепідемічні заходи. І тимчасово призупинили ургентну госпіталізацію в ці медичні установи. Усі медики, які контактували з хворими, проходять обов'язкове ПЛР-тестування на COVID-19", - додав Кличко.

Нагадаємо, 14 квітня Кличко показав умови в інфекційному відділенні 4-ї лікарні.

Раніше він зняв аналогічні репортажі з Олександрівської лікарні й інфекційного відділення 9-ї лікарні. Усі вони входять до числа лікарень "першої хвилі" для прийому хворих з коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram