ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Київській духовній академії на коронавірус захворіли 19 осіб, кількість випадків COVID-19 в столиці зросла до 705

За добу виявили 61 новий випадок.

У Київській духовній академії на коронавірус захворіли 19 осіб, кількість випадків COVID-19 в столиці зросла до 705
Киевская духовная академия
Фото: facebook.com/www.kdais.kiev.ua

У Києві на ранок 17 квітня підтверджено 705 випадків захворювання коронавірусом, повідомив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко. За добу виявили 61 новий випадок, з них - 7 медиків.

"Захворіли 31 жінка віком від 20 до 97 років, 28 чоловіків віком від 19 до 71 року, двоє хлопчиків по 12 років", - уточнив Кличко.

У Києво-Печерській Лаврі зареєстрували ще сім випадків захворювання. Карантин введено і на території Іонинського монастиря. 

У Київській духовній академії COVID-19 було підтверджено у 19 осіб (трьох викладачів і 16 студентів). Усі вони перебувають на самоізоляції в гуртожитку академії.

Діагноз було підтверджено 16 квітня МОЗ у телефонному режимі, очікується письмове підтвердження. Результати тестування, проведені в академії та семінарії 15 квітня, поки що невідомі, повідомили на сторінці Київської духовної академії в Facebook.

Ректор академії Сильвестр Стойчев у Facebook повідомив, що результат ПЛР-тесту на коронавірус у нього виявився позитивним. За його словами, він не відчував симптомів захворювання ні до тестування, ні після, температура не перевищує норми.

"Після оголошення в академії карантину, я намагався дотримуватися всіх його правил. Однак міг стати мимовільним джерелом зараження інших. Саме про це зараз непокоюсь", - написав Стойчев.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я підозрює великий спалах у Почаївській лаврі (Тернопільська область), але не може його підтвердити через відмову настоятеля від співпраці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram