ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фонд "Повернись живим" спрямував у зону ООС ще 1 тис. експрес-тестів на коронавірус

Протягом наступного тижня проведуть перше в Україні масове превентивне тестування.

Благодійний волонтерський фонд "Повернись живим" 21 березня спрямував у зону бойових дій на Донбасі чергову партію експрес-тестів для діагностики коронавірусу.

"Прямо зараз, поки ви читаєте цей пост, 1 тисяча наборів для ПЛР тестування на коронавірус їдуть на фронт", - ідеться в повідомленні на сторінці фонду у фейсбуці.

Фото: facebook.com/Повернись живим

Повідомляється, що протягом наступного тижня військовими медиками буде зібрано біологічний матеріал. До цього часу волонтери обіцяють підготувати холодильне обладнання, яке дасть можливість доправити цей матеріал назад у лабораторію.

"ПЛР-тести дадуть змогу локалізувати місця, де нова хвороба могла проникнути в армію, і стримати її там, ізолювавши хворих (якщо вони є). Це буде перше в Україні масове превентивне тестування, зроблене з урахуванням досвіду інших країн", - зазначають у "Повернись живим".

Нагадаємо, 19 березня  фонд "Повернись живим" відправив у зону ООС першу партію експрес-тестів на коронавірус. На придбання 50 експрес-тестів волонтери зібрали понад 19 тисяч гривень.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram