ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні лабораторно підтверджено один випадок зараження коронавірусом

Усього з початку року надійшло 37 повідомлень про підозру на COVID-19.

В Україні лабораторно підтверджено один випадок зараження коронавірусом
Фото: Зоряна Скалецкая / Facebook

Станом на ранок 7 березня в Україні зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

"Станом на ранок 7 березня 2020 у світі було зареєстровано 102 186 випадків захворювання COVID-19, з них 3491 закінчилися смертю. У той же час 57 389 (56,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 21 373 випадки в 88 країнах / територіях / регіонах. В Україні зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок COVID-19", - йдеться в повідомленні.

У вірусологічній референс лабораторії Центру громадського здоров'я станом на ранок 7 березня перебувають на дослідженні 20 зразків матеріалів: шість відібраних від осіб з підозрою на COVID-19 і 14 - від контактних.

Дослідження 16 зразків закінчено, вони негативні. Дослідження ще чотирьох зразків тривають.

"Всього з початку 2020 року до Центру надійшло 37 повідомлень про підозру на COVID-19, отримано один позитивний результат. Протягом дня 6 березня в Центр надійшло чотири повідомлення про підозри в COVID-19 в Донецькій, Чернівецькій, Тернопільській та Закарпатській областях", - зазначили в МОЗ.

Нагадаємо, уряд України збирається скасувати в країні всі масові заходи, включаючи спортивні, в зв'язку з поширенням коронавірусу.

Влада Києва також оголосила про введення низки додаткових заходів для запобігання коронавірусу, серед яких - скасування всіх масових заходів у вузах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram