ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівцях зараз п'ять підозр на коронавірус, - ОДА (оновлено)

Одній жінці діагностували пневмонію.

У Чернівцях зараз п'ять підозр на коронавірус, - ОДА (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

У Чернівецькій області в четвер ще двох громадян України госпіталізували в інфекційне відділення з підозрою на коронавірус SARS-CoV-2.

Про це повідомляє пресслужба обласної держадміністрації.

"Ще двох буковинців сьогодні, 5 березня, було госпіталізовано в інфекційне відділення з підозрою на коронавірус", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що напередодні вони подорожували Італією.

Пізніше на брифінгу в Чернівцях представники обласної державної адміністрації уточнили, що всього підозри є в п'ятьох людей.

"За добу після останнього спілкування на брифінгу вчора в нас п'ять нових підозр. Це випадки захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції в людей, які мають історію подорожей. Окрім Італії, це поїздка в Іспанію та Англію. Усіх пацієнтів госпіталізували в обласну клінічну лікарню, у всіх взяли зразки для обстеження і направили до вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я", - сказала в.о. директора Чернівецького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Наталія Гопко.

"Стан пацієнтів порушений, але стабільний. У всіх є температура, кашель, в однієї пацієнтки похилого віку діагностовано пневмонію", - розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

Єдиний підтверджений хворий у Чернівецькій області почувається добре. У нього "є динаміка температури", але вона не підвищується вище за 38 градусів. Кашель значно зменшився.

Його дружина почувається добре, ознак захворювання в неї немає.

Ще з двох осіб, раніше госпіталізованих у Чернівцях, підозри зняли.

Нагадаємо, 3 березня в Україні зареєстрували перший випадок коронавірусу - чоловік захворів після поїздки в Італію з дружиною. 29 лютого його госпіталізували з лихоманкою і сухим кашлем, а ще через два дні діагностували нову коронавірусну хворобу. Того ж дня сусіди подружньої пари влаштували протест під їхнім будинком. У результаті здорова дружина хворого погодилася, щоб її забрали з квартири і перевезли в місце обсервації. До цього вона перебувала в самоізоляції у власній квартирі.

Сьогодні, 5 березня, добігає термін обсервації українців та іноземних громадян, евакуйованих з китайського Уханя, який став осередком поширення вірусу. Симптомів захворювання в них не виявили.

Найближчим часом в Україну приїдуть дві місії Всесвітньої організації охорони здоров'я. Їх діяльність буде спрямована на розробку плану готовності держави до коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram