ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Валентина Гінзбург може стати першою заступницею міністра охорони здоров'я

Дніпропетровська чиновниця зараз працює у КМДА.

Валентина Гінзбург може стати першою заступницею міністра охорони здоров'я

Чиновниця Валентина Гінзбург, яка сьогодні очолює Департамент охорони здоров'я КМДА, може зайняти посаду першої заступниці охорони здоров'я. Про це LB.ua повідомили джерела в міністерстві.

Також повідомляють, що всі нинішні заступники будуть звільнені, четверо з них були призначені в грудні 2019 року. Свою посаду, можливо, збереже тільки Віктор Ляшко, який також є головним санітарним лікарем України.

Гінзбург стала головою департаменту 2017 року. До цього вона займалася охороною здоров'я в Дніпропетровській області - працювала в обласному департаменті з 2000 року. З 2007 по 2015 рік очолювала цей департамент.

З ім'ям Гінзбург пов'язано кілька великих скандалів. У 2014 році її затримали за підозрою в зловживанні службовим становищем. За версією слідства, Гінзбург 2012 року примушувала головлікарів забезпечити 70% голосів Партії регіонів на виборчих дільницях у медичних установах. Але в лютому 2015 року суддя Кіровського райсуду Геннадій Підберезний закрив справу. Той самий суддя, який через три роки, 2018-го, намагався підкупити керівника САП Назара Холодницького.

Також у ті роки, коли Гінзбург очолювала Дніпропетровський ДОЗ, прокуратура області порушила кримінальну справу за ч. 1 ст. 367 КК через зникнення тіл немовлят у пологовому відділенні Дніпродзержинської міської лікарні №9. Тоді персонал лікарні поховав 26 новонароджених, але під час ексгумації, яку провела прокуратура, було виявлено тільки одне тіло. Справа нічим не закінчилася. Гінзбург стверджувала, що під час поховання дітей не було жодних порушень, а недавно у відповідь на питання журналістів сказала, що ця справа - "нісенітниця і хворобливий стан у тих, хто про таке пише".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram