ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МВФ виділить $50 млрд постраждалим від коронавірусу країнам

Їх спрямують для бідних держав зі слабкими системами охорони здоров'я.

МВФ виділить $50 млрд постраждалим від коронавірусу країнам
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд оголосив про виділення на боротьбу з коронавірусом 50 млрд доларів. Вони будуть спрямовані на допомогу бідним країнам і країнам з середнім рівнем доходу і слабкими системами охорони здоров'я, пише BBC.

У фонді зазначили, що поширення коронавірусу знищило надії на більш сильне економічне зростання в 2020 році, а глобальний приріст виробництва в цьому році буде найповільнішим з моменту фінансової кризи, що сталася в 2008-му. За оцінкою керуючого директора МВФ Крісталіни Георгієвої, наразі не можна передбачити, наскільки сильно опуститься глобальне зростання.

Відзначають, що також для допомоги в боротьбі з поширенням коронавірусу кошти виділив Світовий банк. Надзвичайний пакет на $12 млрд включав дешеві позики, гранти та технічну допомогу.

"Те, що ми намагаємося зробити, це обмежити передачу цієї хвороби", - заявив президент групи Світового банку Девід Малпасс.

Нагадаємо, в Китаї після дводенного зменшення кількості захворювань на коронавірус SARS-CoV-2 знову фіксують збільшення випадків заражень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram