ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Двох українців евакуюють із Китаю на "Австрійських авіалініях"

Точної дати поки що немає, але з авіакомпанією вже контактували.

Двох українців евакуюють із Китаю на "Австрійських авіалініях"
Фото: mvs.gov.ua

З Китаю хочуть евакуюватися ще двоє українців. В Україну їх доставлять бортом "Австрійських авіаліній". Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами в Нових Санжарах, пише "Укрінформ".

"Двоє людей зараз підтвердили, що вони хочуть. Ми вже контактували з "Австрійськими авіалініями", ми їх заберемо найближчим часом", - повідомив президент.

Точної дати евакуації він не назвав. Українка Анастасія Зінченко, яка відмовилася вилітати без своєї собаки, може повернутися додому, залишивши песика в Посольстві України в Китаї.

"Якщо Китай не випускає жодну тварину з території Китаю, ми нічого не можемо. Ми як держава можемо їй запропонувати - і вже більше, ніж будь-якій людині, запропоновано: хоч завтра ми вас забираємо, собаку ми забираємо навіть у посольство, тобто собачка буде там", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що 5 березня Володимир Зеленський зустрів українців і іноземців, евакуйованих з китайського міста Ухань, після виписки з медичного центру "Нові Санжари", де вони два тижні провели на обсервації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram