ГоловнаСуспільствоЖиття

Жительці Чернівців загрожує штраф за поширення чуток про коронавірус

Жінка поширила неправдиві дані через ЗМІ.

Жительці Чернівців загрожує штраф за поширення чуток про коронавірус
Иллюстративное фото
Фото: EPA/UPG

Національна поліція притягнула до відповідальності жительку Чернівців за поширення неправдивих даних про коронавірусну інфекцію COVID- 19.

Жінці загрожує штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на термін до одного місяця з відрахуванням 20% заробітку, інформує пресслужба поліції Чернівецької області.

Повідомляється, що 59-річна мешканка міста брала активну участь у зборах мешканців одного з багатоквартирних будинків у Чернівцях. Не володіючи достовірними фактами про зазначене захворювання, жінка поширила неправдиві дані через засоби масової інформації.

"Такі дії могли призвести до соціальної напруженості, порушення громадського порядку та інших негативних наслідків", - вважають у поліції.

Співробітники Чернівецького відділу поліції склали стосовно жінки адміністративний протокол за ознаками статті 173-1 (Поширення неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, 3 березня у Чернівцях підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу. Інфікованим виявився чоловік, який з дружиною повернувся з Італії. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина, у якої коронавірусу не виявили, перебувала вдома.

Увечері 3 березня сусіди подружньої пари влаштували протест під їхнім будинком. В результаті здорова дружина хворого погодилася на те, щоб її забрали з квартири і перевезли до місця обсервації. До цього вона перебувала в самоізоляції у своїй квартирі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram