ГоловнаСуспільствоВійна

Більшість українців вважають, що заради миру на Донбасі не потрібно йти на всі компроміси

Опитування проводили фонд "Демократичні ініціативи" і КМІС.

Більшість українців вважають, що заради миру на Донбасі не потрібно йти на всі компроміси
Фото: Lb.ua

Згідно з опитуванням фонду "Демократичні ініціативи" ім. Кучеріва і Київського міжнародного інституту соціології, 58,5% опитаних українців вважають, що державі заради миру на Донбасі потрібно йти на компроміси, але не на всі. Торік відсоток таких людей становив 49%, повідомили на сайті фонду.

"Ця позиція - "Іти на компроміси, але не на всі" - переважає в усіх регіонах", - уточнили у фонді. 14% респондентів вважають, що для встановлення миру потрібно погоджуватися на будь-які компроміси. У червні цього року таку відповідь дали на 6% осіб більше.

"На будь-які компроміси більше схильні йти громадяни в північному (24%) і східному (17%) регіонах і значно менше - в центральному (10%) і західному (13%). На заході (29%) і в центрі (20% ) порівняно більше тих, хто думають, що мир на Донбасі можна встановити тільки з позиції сили - коли одна сторона переможе. На будь-які компроміси найбільше готові виборці "Опозиційної платформи - За життя" (близько 33%), менше - "Слуги народу "(близько 14%), найменше - "Європейської Солідарності" (близько 5%)", - уточнили в результатах дослідження.

Згідно із дослідженням, українці також вважають неприйнятними більшість компромісів, на яких наполягає Росія в рамках Мінських угод. Найбільш неприйнятними є проведення виборів на умовах бойовиків, амністія всіх учасників бойових дій проти українців і формування силових органів на окупованих територіях тільки з числа місцевих представників.

Нагадаємо, згідно з листопадовим опитуванням, більшість українців підтримують зусилля президента Володимира Зеленського, спрямовані на припинення бойових дій на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram