ГоловнаСуспільствоЖиття

П'ятьох левів з бердянського зоопарку переправлять в африканський спецпритулок

У ПАР сильно зменшилася популяція котячих хижаків.

П'ятьох левів з бердянського зоопарку переправлять в африканський спецпритулок
Фото: http://telezoo.tv

П'ятьох левів, які містяться в бердянському зоопарку "Сафарі", 9 грудня направлять до притулку для хижаків Love Lions Alive в Південній Африці. Про це повідомило Міненерго на фейсбуці.

В Африку направлять чотирьох самок і одного самця.

Щоб відправити хижаків в Африку, власники зоопарку зверталися в благодійний фонд "Міжнародна організація Лоренса Ентоні", яка займається порятунком диких тварин з цирків і приватних зоопарків.

Ці леви народилися в Бердянському зоопарку приблизно півтора року тому. Передати тварин в ПАР вирішили в червні 2019 року. Через численні епідемії і браконьєрів котячих хижаків у Південній Африці зменшилось настільки, що волонтери змушені звертатися в зоопарки Європи з проханням допомогти відновити популяцію тварин.

Нагадаємо, 10 листопада повідомлялося, що Угорщина передала Миколаївському зоопарку двох слонів. Передача тварин відбулася за Європейською програмою збереження і розмноження рідкісних видів тварин.

Згідно з повідомленням, місцем народження обох слонів є Ганноверський зоопарк, але останнім часом вони жили в зоопарках Угорщини: містах Сегеда і Веспрема. Слон на ім'я Шанті народився 6 травня 2008 року, а Дінкар 6 серпня 2010 року. Тварин в Миколаїв супроводжували директори цих зоопарків і кіпери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram