ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський озвучив ідею "муніципальної варти" з НГУ, ОБСЄ та представників ОРДЛО

З "того боку" наберуть тих, хто "не стріляв, не вбивав".

Зеленський озвучив ідею "муніципальної варти" з НГУ, ОБСЄ та представників ОРДЛО
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський озвучив ідею створення на окупованій території Донбасу "муніципальної варти", до складу якої входитимуть у рівних пропорціях українські нацгвардійці, представники ОБСЄ та окупаційного режиму.

Про це він сказав на зустрічі з активістами, які постраждали під час першого побиття "Беркутом" на Майдані, пише видання  "Еспресо.TV" з посиланням на учасника зустрічі Євгенія Сердюка.

Президент зазначив, що це - одна з ідей його команди. При цьому, за задумом Зеленського, представників "того боку" повинні набирати з-поміж тих, хто "не стріляв, не вбивав" - не брав участі в бойових діях.

Зеленський не уточнив, чи повинні патрулі такий "муніципальної варти" складатиметься саме з трьох осіб - по одному від України, ОБСЄ та окупантів, чи йдеться лише про пропорційний розподіл.

Цю інформацію підтвердив ще один учасник зустрічі Іван Синєпалов.

"Зеленський дав зрозуміти, що не вірить в успіх переговорів і вирішення війни дипломатичним шляхом, і ще раз нагадав, що Мінськ підписали "паперєднікі". Ось що мене реально зачепило, так це те, що вони, схоже, в разі зрушень у переговорах готові погодитися на спільне патрулювання ОРДЛО загонами з представників поліції або Нацгвардії з нашого боку, ОБСЄ посередині й умовної "народної міліції" з того боку. Так, Зеленський зазначив, що в цій умовній народній міліції повинні бути люди, які не брали до рук зброї", - написав Синєпалов у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram