ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти влаштували потужний обстріл на Донбасі, зафіксовано 23 вибухи

Втрат з української сторони немає.

Окупанти влаштували потужний обстріл на Донбасі, зафіксовано 23 вибухи
Фото: Макс Требухов

Від початку доби 6 грудня окупанти двічі відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил поруч з Авдіївкою Донецької області. Спочатку вони здійснили потужний обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, повідомили в пресслужбі Міністерства оборони України.

"Зафіксовано 23 вибухи. В іншому випадку противник застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети й іншу зброю. Втрат з нашого боку немає", - уточнили в міністерстві.

5 грудня ворожі сили здійснили вісім обстрілів, у тому числі з мінометів калібру 82 мм і БМП. Біля Широкиного вогонь вівся з мінометів, біля Лебединського - зі стрілецької зброї.

Також обстрілювали місцевість неподалік Кримського - з гармат БМП-1, гранатометів, кулеметів і іншої зброї. Біля Луганського і Травневого вогонь вівся з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, двічі біля Новолуганського - з гранатометів і неподалік Зайцевого - з гранатометів і кулеметів. Втрат серед складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, 5 грудня Генеральна прокуратура направила в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду інформацію про дев'ять випадків позасудових страт на Донбасі, які скоїли проросійські бойовики "Козачого союзу "Область Війська Донського" (КСОВД).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram