ГоловнаПолітика

Нардепи заблокували підписання Разумковим законопроєкту про зміни до регламенту поданими постановами

Спікер не зможе підписати документ, поки Рада не розгляне проєкти постанов.

Нардепи заблокували підписання Разумковим законопроєкту про зміни до регламенту поданими постановами
Фото: facebook/Евгения Кравчук

Верховна Рада зареєструвала 4 проєкти постанов про скасування результатів голосування за законопроєкт про спрощення процедури розгляду великої кількості поправок до законопроєктів. Це блокує підписання прийнятого законопроєкту спікером Ради Дмитром Разумковим, поки парламент не розгляне постанови, пишуть "Українські новини".

Проєкти постанов подали нардепи Тарас Батенко, Ірина Констанкевич з групи "За майбутнє" (№ 1043-П), Олександр Дубинський від "Слуги народу" (1043-П1), позафракційний Антон Поляков (1043-П2) і Ольга Василевська-Смаглюк від "Слуги народу" (1043-П3).

"Згідно із законодавством, поки Рада не розгляне ці проєкти постанов, голова парламенту Разумков не має права підписувати відповідний закон", - уточнили в агентстві.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні 16 квітня Верховна Рада ввела особливу процедуру прийняття законопроєкту №2571-д про гарантії неповернення колишнім власникам банків (так званий "антиколомойський" закон).

Депутати прописали в регламенті: якщо до законопроєкту (крім проекту кодексу чи законопроєкту з спецпроцедури) перед другим читанням подали поправки в кількості, що в п'ять разів перевищують кількість статей проєкту (але не менш як 500), його можна розглядати за особливою процедурою.

Нагадаємо, що до "антиколомойського" закону подали більш як 16 тисяч поправок. Якщо депутати зважаться увійти в їх розгляд за звичайною процедурою, це може затягнутися на кілька місяців, і робота парламенту буде заблокована. Найбільшу кількість правок подав Антон Поляков. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram