ГоловнаПолітика

Демократична платформа "Слуги народу" виступила на підтримку "антиколомойського" закону

"Його прийняття - єдиний шанс уникнути дефолту".

Демократична платформа "Слуги народу" виступила на підтримку "антиколомойського" закону
Фото: Анна Стешенко

Демократична платформа фракції "Слуга народу" публічно заявила про підтримку законопроєкту №3260 щодо гарантій неповернення банків-банкрутів попереднім власникам (так званий "антиколомойський" закон).

Заяви з хештегом #ніДефолту виклали у фейсбуці Єгор ЧернєвЄлизавета ЯськоМикита ПотураєвІгор ВасилівІван ЮнаковОлександр МаріковськийАндрій МотовиловецьДмитро ГурінАнастасія КрасносільськаЄлизавета БогуцькаТетяна ЦибаЛада БулахЄвгеній ПетрунякАнна БондарМарина БардінаВіталій БезгінВадим ГалайчукБогдан КицакВікторія Подгорна.

"На сьогодні його прийняття - це єдиний шанс для України отримати кредит від МВФ і уникнути дефолту", - заявили депутати.

Вони впевнені, що оголошення дефолту призведе до катастрофічних наслідків: інвестори відвернуться, держактиви знеціняться, гривня впаде, інфляція прискориться, безробіття зросте.

Депутати закликають профільний комітет не зволікати з розглядом законопроєкту, щоб його якомога швидше можна було винести на голосування у Верховній Раді.

"Віримо, що більшість наших колег усвідомлюють свою відповідальність за долю держави і розуміють всю складність ситуації, в якій опинилася Україна. Тому, незважаючи на загрозу коронавірусу, вони без вагань прийдуть в парламент і підтримають законопроєкт. Усі ми давали присягу на вірність народу України. Ні війна, ні епідемія від цієї Присяги нас не звільняють. Це - ціна майбутнього нашої держави", - сказано в заяві.

Нагадаємо, Україна ще в кінці грудня попередньо домовилася про нову кредитну програму з МВФ на суму 5,5 млрд доларів, але досі не виконала умови фонду. Одна з них - прийняття закону про гарантії неповернення банків колишнім власникам.

19 березня стало відомо, що Україна веде переговори з МВФ про нагальну фінансову допомогу в рамках спеціальної програми, яку Фонд передбачив для країн, що розвиваються, які страждають від коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram