ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував дозволити роботу ринків у маленьких містах

"Раптом немає магазинів, і ці базарчики є основним джерелом продуктів".

Зеленський запропонував дозволити роботу ринків у маленьких містах
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у середу провів селекторну нараду з мерами обласних центрів і головами обласних адміністрацій.

Як повідомляє пресслужба президента, вони обговорювали питання боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19

На нараді, зокрема, торкнулися питання функціонування продовольчих ринків у період карантину.

Зеленський зазначив, що в період епідемії такі торгові майданчики можуть становити небезпеку, особливо для людей старшого віку. Проте лише місцева влада може вирішувати, наскільки необхідні ці ринки в кожному конкретному населеному пункті.

"Великі ринки треба закривати відразу. Але раптом у маленьких містечках немає магазинів, і ці базарчики є основним джерелом харчових продуктів, треба думати, як вийти з такої ситуації. Біля ринків можуть бути патрулі, які, наприклад, обмежуватимуть кількість людей. Прошу регіони поставитися до цього питання відповідально", - сказав президент.

Окремо він обговорив з прем'єр-міністром підтримку медичних працівників і соціально незахищених верств населення, поставки ліків, які необхідні регулярно, а також можливість посиленої відповідальності для осіб, які порушують самоізоляцію, приїхавши з-за кордону.

Нагадаємо, що, згідно з постановою Кабміну №211 від 11 березня, в Україні на час карантину забороняється роздрібна торгівля, за винятком продажу продуктів харчування, палива, засобів гігієни, ліків і виробів медичного призначення, засобів зв'язку. Також дозволяється банківська і страхова діяльність, доставка замовлень.

25 березня уряд вніс зміни в цю постанову, додавши туди продаж ветеринарних препаратів, кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і посадкового матеріалу. Також можуть відновити роботу СТО та ремонтні майстерні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram