ГоловнаПолітика

Порошенко закликав відмовитися від "консультативної ради" з бойовиками

"Це означає діяти всупереч національним інтересам України".

Порошенко закликав відмовитися від "консультативної ради" з бойовиками

Експрезидент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко звернувся до президента Володимира Зеленського з вимогою відмовитися від створення так званої "консультативної ради" з ватажками терористів. Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Європейська Солідарність" як українська державницька опозиція підставила плече владі у протидії коронавірусу. Підтримала її ініціативи та подала власні пропозиції. Зокрема і щодо джерел наповнення резервного фонду для подолання наслідків пандемії. Ми оприлюднили план ключових стратегічних рішень для порятунку економіки, так і не дочекавшись цього від уряду Володимира Зеленського. При тому ми не випускаємо із поля зору ті червоні лінії, які йому спільно з небайдужою громадськістю накреслили ще минулого року. Погодитися на створення так званої "консультативної ради" – означає переступити і зайти надто далеко за ці лінії. Це значить діяти всупереч національним інтересам України. Це значить легітимізувати ватажків окупованих Росією районів Донбасу, а країну-агресора – визнати посередницею і дати їй шанс позбутися санкцій", - зазначив Порошенко.

На його думку, хто б не поставив формальний підпис під цим протоколом, відповідальність за це ляже на Зеленського. 

"Тому публічно звертаюся саме до нього із вимогою відмовитися від задуманого і не погоджуватися на створення «консультативної ради». Влада має всі сили концентрувати на боротьбі з коронавірусом та економічною кризою, а не зраджувати Україну, байдуже як, свідомо, чи просто через нездатність усвідомити очевидне. Зараз як ніколи потрібен сильний імунітет, який би надійно захищав український державний організм від будь-яких спроб Росії вразити його", - резюмував Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram