ГоловнаПолітика

Кабмін розширив перелік дозволених на час карантину видів діяльності

Обов'язковою умовою є забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту.

Кабмін розширив перелік дозволених на час карантину видів діяльності
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів розширив перелік дозволених на період карантину видів діяльності, на які раніше були накладена заборона.

25 березня на засіданні уряду були прийняті зміни до постанови КМУ № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу Сovid-19", інформує пресслужба Міністерства економіки.

Так, на період карантину знято заборону на оптову торгівлю харчовими продуктами, торгівлю ветеринарними препаратами, здійснення ветеринарної практики, продаж кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння і посадкових матеріалів, а також деякі інші види діяльності.

Крім того, уряд пом'якшив умови пасажирських перевезень, що здійснюються підприємствами для виробничих потреб.

Обов'язковою умовою здійснення зазначених вище видів діяльності, а також під час пасажирських перевезень, є забезпечення відповідного персоналу, водіїв і пасажирів засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, підкреслюють в Мінекономіки.

Відзначається, що зміни розроблені на основі звернень і консультацій, проведених з представниками Європейської бізнес-асоціації, Американської торговельної палати, Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції, Союзу молочних підприємств, Союзу українських підприємців, Асоціації виробників молока, Асоціації лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин, а також інших зацікавлених сторін.

Як повідомлялося, з 12 березня в Україні введено карантин в навчальних закладах, а також низку інших заходів з протидії поширення коронавірусної інфекції Covid-19.

25 березня надзвичайну ситуацію введено по всій Україні. Карантин продовжено до 24 квітня.

В Україні станом на вечір 25 березня 145 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram