ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з президентом Швейцарії спільне виробництво апаратів ШВЛ

Сторони акцентували увагу на важливості міжнародної координації зусиль для боротьби з коронавірусом.

Зеленський обговорив з президентом Швейцарії спільне виробництво апаратів ШВЛ
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним президентом Швейцарії Симонеттою Зоммаругою.

Про це інформує пресслужба глави держави.

"Сторони акцентували увагу на важливості міжнародної координації зусиль для боротьби з коронавірусом і попередження негативних наслідків його поширення. Особливо наголошено на необхідності надання соціальної допомоги населенню та підтримки національних економік", - йдеться в повідомленні.

Також сторони обговорили можливості підтримки ініціативи українських та швейцарських компаній з оперативного налагодження в Україні виробництва апаратів штучної вентиляції легенів.

Зеленський високо оцінив прийняті швейцарською стороною кроки для забезпечення можливостей евакуації громадян України та Швейцарії, які захотіли повернутися додому.

"Президент України висловив особисту подяку Федеральному президенту Швейцарії за розробку підготовки гуманітарного вантажу для потреб лікарень на сході України, яка відбувається в умовах вкрай складної епідемічної ситуації в Швейцарії", - зазначає пресслужба президента України.

Володимир Зеленський привітав і підтримав ініціативу проведення 5-ї ювілейної Міжнародної конференції з реформ в Україні в 2021 році в Швейцарській Конфедерації. Було висловлено сподівання на проведення державного візиту Федерального президента Швейцарії в Україну після стабілізації епідемічної ситуації в світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram