ГоловнаСвіт

Перша смерть від коронавірусу зафіксована в Естонії

Унаслідок COVID-19 померла 83-річна жінка.

Перша смерть від коронавірусу зафіксована в Естонії
Инфекционная клиника Ляэне-Таллиннской центральной больницы
Фото: ERR

Департамент здоров'я Естонії повідомив про перший випадок смерті пацієнта з COVID-19 на території країни.

Йдеться про 83-річну жінку, яку госпіталізували 20 березня. У пацієнтки були хронічні проблеми з серцево-судинною системою. 25 березня вона померла, передає ERR.

"Ми повинні бути готові до того, що в результаті коронавірусу в Естонії можуть померти ще люди, тому вкрай важливо уникати близького контакту з людьми похилого віку та людьми, що мають хронічні хвороби. Побережемо  наших осіб похилого віку і людей зі слабкою імунною системою - уникнення близького контакту критично важливо для них", - зазначив медичний керівник кризового штабу Департаменту здоров'я Аркадій Попов.

На цей момент в Естонії у зв'язку із зараженням коронавірусом госпіталізовано 29 пацієнтів, сім перебувають в реанімації, шість - в критичному стані. Виписалися - дев'ять чоловік.

Влада Естонії оголосила про введення надзвичайного стану до 1 травня у зв'язку зі спалахом коронавірусу. З 16 березня в країні було зупинено навчальний процес у навчальних закладах. Крім того, були заборонені всі публічні збори, скасовані спортивні змагання, закриті музеї та кінотеатри.

Тоді ж Естонія закрила кордон для іноземців. Водночас уряд продовжив термін законного перебування на території країни іноземців, які опинилися заблокованими на території Естонії через закриття кордонів для боротьби з коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram