ГоловнаСвіт

Адміністрація Трампа і сенатори-демократи домовилися про підтримку економіки США на $2 трлн

Законопроєкт передбачає виплати громадянам, підтримку бізнесу і фінансування різних галузей економіки.

Адміністрація Трампа і сенатори-демократи домовилися про підтримку економіки США на $2 трлн
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Дональда Трампа і сенатори-демократи досягли угоди щодо законопроєкту про екстрену допомогу американській економіці і громадянам обсягом приблизно у $ 2 трлн.

Про це повідомляє Dow Jones з посиланням на директора із законодавчих питань Білого дому Еріка Веланда, передає "Інтерфакс-Україна".

Лідер республіканської більшості в Сенаті Мітчел Макконнелл, а також лідер демократичної меншості Чак Шумер найближчим часом оголосять про досягнуті домовленості.

Законопроєкт передбачає виплати громадянам у розмірі $1200, створення програми підтримки малого бізнесу обсягом $367 млрд, а також виділення $500 млрд для фінансування різних галузей економіки, підтримки міст і штатів.

Нагадаємо, 12 березня Трамп повідомив про закриття на 30 днів кордонів для в'їзду з Європи. Він також звинуватив ЄС за недостатньо рішучу боротьбу з коронавірусом SARS-CoV-2.

Раніше Трамп підписав указ про виділення $8 млрд на боротьбу з коронавірусом, запевнив, що все під контролем, і закликав громадян зберігати спокій. Також повідомлялося, що США нададуть бізнесу тримісячні податкові канікули через коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram