ГоловнаСвіт

Колишній генсек НАТО Солана заразився коронавірусом

74-річний Хав'єр Солана перебуває в лікарні Мадрида, він йде на поправку.

Колишній генсек НАТО Солана заразився коронавірусом
Хавьер Солана
Фото: kubura.com.mk

Колишній генеральний секретар НАТО, іспанська політик, фізик і дипломат Хав'єр Солана, заразився коронавірусом.

Про це повідомляє Еl Раіѕ.

77-річний Солана вже 10 діб перебуває в мадридської лікарні "Рамон і Каджал" і одужує.

"Я сподіваюся, що я подолаю це. Це дуже впертий вірус. Я ще не знаю, як це описати, те, що відбувається, справді небезпечно. Це конфлікт проти ворога, якого неможливо побачити, і він може поширювати своє зло з дуже великою швидкістю. Ми повинні перемогти це колективно", - сказав Солана по телефону з лікарні.

На його думку, зусилля, які докладають медпрацівники у всіх установах, вражають, "особливо рівень турботи і відданості".

Солана бореться з коронавірусом на самоті, єдині відвідування, які йому дозволені, - це візити медичних працівників.

"Він тримається самостійно під тиском страху, читаючи спогади Вінстона Черчілля, роблячи замітки про свої роздуми і слухаючи музику в лікарняній палаті. Солана шокований смертельним впливом пандемії коронавірусу", - пишуть іспанські журналісти.

Політик також активно коментує події в своєму Twitter.

Нагадаємо, Іспанія - одна з лідерів серед європейських країн за кількістю заражених коронавірусом політиків. Аналіз тестів, проведений протягом останніх тижнів, підтвердив позитивний результат у дружини прем'єр-міністра Бегонії Гомес, віцепрем'єр-міністра, двох міністрів, двох регіональних чиновників вищого рангу від Мадрида і Каталонії, лідера третьої за величиною партії в Конгресі, кількох депутатів і сенаторів.

Станом на ранок 25 березня в Іспанії коронавірусом заразилися 42058 осіб, 2991 померла, 3794 особи одужали. У країні оголошено режим надзвичайної ситуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram