ГоловнаСвіт

У Польщі до 11 квітня заборонили виходити на вулицю, окрім як в магазин, аптеку, на роботу або до лікаря

Уряд країни запровадив додаткові обмеження через пандемію коронавірусу.

У Польщі до 11 квітня заборонили виходити на вулицю, окрім як в магазин, аптеку, на роботу або до лікаря
Фото: EPA/UPG

Уряд Польщі до 11 квітня ввів додаткові обмеження через пандемію коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Лукаш Шумовський, передає "Польське радіо".

"Від сьогодні не можна виходити з дому, за винятком невідкладних потреб, таких як робота, похід в аптеку, до лікаря або в магазин", - сказав він.

Також не заборонені індивідуальні вигули собак, прогулянки для здоров'я. Заборонено масові скупчення людей, зокрема дітей на ігрових майданчиках, пікніки і будь-які публічні збори, тобто збори більше двох осіб. Обмеження на зібрання більше двох осіб не поширюються на сім'ї. Не більше п'ятьох віруючих зможуть бути присутніми на месах (не враховуючи священиків). Обмеження не стосуються волонтерів, які допомагають людям похилого віку.

Кількість пасажирів у громадському транспорті також обмежена: в салоні зможе перебувати не більше людей, ніж половина всіх місць для сидіння.

Кожен, хто повертається з-за кордону, повинен пройти двотижневий карантин. Це не відноситься до осіб, які подорожують по роботі.

За порушення обмежень будуть накладатися штрафи до 5000 злотих (близько 1090 євро).

Шумовський також закликав телефонувати лікарями, якщо це можливо, замість відвідування поліклінік. Він попередив, що недотримання обмежень може закінчитися трагічно для країни і народу.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Польщі зареєстровано майже 800 випадків коронавірусної інфекції, дев'ять осіб померло.

Санітарні служби та лабораторії Польщі мають приблизно 100 тис. тестів, які використовуються для тестування людей на наявність коронавірусу. Щодня проводиться близько трьох тисяч таких тестів.

20 березня Польща оголосила режим пандемії через коронавірус. Раніше влада країни запровадила на кордонах санітарний контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram