ГоловнаСвіт

Німеччина почала приймати хворих з Італії

Військовий літак доставив у Лейпциг вісьмох людей.

Німеччина почала приймати хворих з Італії
Фото: welt.de

Німеччина почала приймати хворих з коронавірусною хворобою з Італії.

Як повідомляє Deutsche Welle, цієї ночі в аеропорту Лейпцига приземлився літак збройних сил Італії, що доставив групу пацієнтів, заражених коронавірусом SARS-CoV-2.

Напередодні голова федеральної землі Саксонія Міхаель Кречмер заявив, що влада Італії звернулася з проханням про допомогу. "Це важливий знак, що ми можемо й іншим допомогти", - підкреслив політик.

Спочатку йшлося про шістьох пацієнтів, пізніше про вісьмох, яких розподілять по різних клініках.

На 23 березня в Саксонії зареєстровано 865 випадків зараження, більшість з яких припадають на Дрезден, Цвіккау і Лейпциг. Три пацієнти померли.

Загалом по Німеччині кількість інфікованих коронавірусом за добу зросла на 4764 - до 27 436 осіб, повідомив Інститут імені Роберта Коха. Від наслідків зараження померли 114 осіб. Водночас за даними американського Університету Джонса Гопкінса, де ведуть статистику по коронавірус у всьому світі, в Німеччині виявлено 29 056 інфікованих і 123 померлих.

Нагадаємо, Італія - країна, що найбільше постраждала від пандемії коронавірусної хвороби. Щодня там фіксують кілька тисяч нових хворих, а кількість смертей обчислюється сотнями.

З початку пандемії в Італії померли 6 тисяч осіб, видужали - близько 7,5 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram