ГоловнаСвіт

Британський парламент піде на чотиритижневий карантин

Великодні канікули почнуться раніше, ніж очікувалося.

Британський парламент піде на чотиритижневий карантин
Фото: EPA/UPG

Британський парламент піде на чотиритижневий карантин через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомляє Bloomberg, парламент повинен був піти на великодні канікули з 31 березня, але їх почнуть на тиждень раніше через зростання загрози заразитися. Вірусом вже заразилися кілька англійських політиків, зокрема міністр охорони здоров'я.

Орієнтовно парламент повернеться до роботи 21 квітня, але в умовах пандемії перерва може бути продовжена.

З 24 березня Великобританія є на карантині. Жителям заборонено залишати свої будинки, крім як для виходу за продуктами і товарами першої необхідності, для заняття спортом, але тільки поодинці або з членами сім'ї і не частіше одного разу в день. Також можна виходити для одержання медичної допомоги або поїздок на роботу, яка визнана життєво необхідною.

Нагадаємо, з початком пандемії коронавірусу Британія вирішила не закривати всю країну на карантин, а обмежитися рекомендаціями щодо уникнення публічних місць. Детальніше про це читайте в матеріалі LB.ua "Карантин для пенсіонерів, школи працюють, незалежні кінотеатри, королева в Віндзорі. Як Британія бореться з коронавірусом".

Ця стратегія не спрацювала, і за останньою інформацією у Великобританії зафіксували вже майже 8,2 тисячі хворих. Померли 422 особи, одужали 135.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram