ГоловнаПолітика

Фракції відхилили запропоновані Кабміном зміни до бюджету, - депутати

У парламенті створили антикризовий штаб для того, щоб напрацювати зміни до бюджету.

Фракції відхилили запропоновані Кабміном зміни до бюджету, - депутати
Фото: facebook/Дмитро Разумков

Кабмін представив головам парламентських фракцій на погоджувальній раді ВР проєкт змін до бюджету. Однак депутати не погодилася із запропонованими змінами та запропонували створити антикризовий штаб, куди увійдуть представники всіх політичних сил, щоб разом розробити новий проєкт.

Про це LB.ua розповіла голова партії "Голос" Кіра Рудик, присутня на погоджувальній раді.

"Ми сьогодні зрозуміли, що ще немає системної стратегії і домовилися, що всі фракції делегують по людині в антикризовий штаб. Тоді буде зрозуміло, які зміни вносити в бюджет", - зазначила Рудик.

За її словами, через роботу антикризового штабу позачергове засідання Ради можуть відкласти до неділі-понеділка.

Інший депутат з "Голосу" Ярослав Железняк розповів, що Кабмін на засіданні представив створення стабілізаційного фонду, змін до Бюджетного кодексу та змін до бюджету.

"Усі фракції і групи виступили з критикою цих змін і дійшли єдиної думки, що без узгодження з парламентом ці зміни в такому вигляді, як запропонував уряд, прийняті не будуть", - розповів Железняк.

Про створення антикризового штабу за участю парламенту також повідомив голова "Європейської Солідарності" Петро Порошенко.

"Ми запропонували сьогодні об'єднатися. Я вніс пропозицію сьогодні в антикризовий штаб, і дуже приємно, що мою пропозицію прийняли, і під керівництвом прем'єр-міністра, за участю голови Верховної Ради, за участю представництва ОПУ, керівників політичних фракцій і партій парламенту цей антикризовий штаб буде напрацьовувати те, що захистить людей, і те, що захистить країну", - розповів Порошенко журналістам після наради.

За даними LB.ua, представленим планом не задоволені і самі депутати "Слуги народу", оскільки Кабмін пропонує, зокрема, скоротити витрати на культуру й освіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram