ГоловнаПолітика

"Європейська солідарність" визначила пріоритетні для антикризового штабу завдання

"Держава має захистити найбільш незахищених".

"Європейська солідарність" визначила пріоритетні для антикризового штабу завдання
Фото: eurosolidarity.org

Пріоритетними завданнями антикризового штабу мають бути забезпечення медичних працівників, захист людей пенсійного віку і термінові антикризові економічні заходи. Про це заявив експрезидент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час дискусії на розширеній нараді в парламенті, повідомила на своїй сторінці у Facebook співголова фракції Ірина Геращенко.

«Уряд, на жаль, подав дуже розбалансовані пропозиції, ідею створення стабілізаційного фонду, в якому мова не так про підтримку медицини і лікарів, як про виплати зовнішніх боргів. Петро Порошенко визначив позицію «Європейської Солідарності» – антикризовий штаб при президентові має працювати за участі урядовців і депутатів, пріоритетом має бути – захист літніх людей, медиків і захист економіки. Катастрофа відбувається з компенсацією ПДВ, яке знову, як у часи Азарова, коригується в ручному режимі. Ми категорично проти зняття статей підтримки фермерів. Потрібно разом боротися з підвищенням цін, подорожчанням продуктів. 

Держава має тут захистити найбідніших, найнезахищиненіших, створивши продуктовий фонд для стабілізації цін на найнеобхідніші продукти. Також Порошенко виступив з ініціативою зеленого коридору і повітряного мосту для доставок гуманітарної медичної допомоги для боротьби з короновірусом», – повідомляє Ірина Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram