ГоловнаПолітика

Радуцький анонсував штрафи за порушення карантину носіями коронавірусу

"Особа пішла з інфекційної лікарні - вона наражає людей на небезпеку".

Радуцький анонсував штрафи за порушення карантину носіями коронавірусу
Фото: Рада ТВ

Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня може ввести адміністративну і кримінальну відповідальність за поширення COVID-19.

Про це на брифінгу в понеділок сказав голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький.

"Особа, яка знає, що у неї коронавірус і має довідку лікаря зі встановленим діагнозом, і перебуває на самоізоляції, або людина пішла з інфекційної лікарні - вона наражає людей на небезпеку. І тут може бути відповідальність адміністративна або кримінальна", - повідомив Радуцький.

За його словами, адміністративна відповідальність буде значною - 17-34 тисяч гривень. Водночас Радуцький сказав, що такі штрафи є і в інших країнах, наприклад, в Австрії - 2200 євро.

"Кримінальна відповідальність. Людина перебуває на ізоляції - і тут ми бачимо її в метро. Це порушення закону. До речі, у нас є 325 стаття Кримінального кодексу, де є відповідальність за поширення особливо небезпечних інфекцій. Просто ця [нова] стаття буде діяти тільки три місяці, тимчасово, і тільки COVID-19", - сказав Радуцький.

Нагадаємо, Верховна Рада у вівторок, 17 березня, проведе позачергове засідання для прийняття спеціального закону для протидії коронавірусу, після чого не працюватиме в пленарному режимі до 3 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram