ГоловнаПолітика

Творця ProZorro звільнили з посади голови Нацагентства з питань держслужби

Стародубцев устиг попрацювати лише чотири місяці.

Творця ProZorro звільнили з посади голови Нацагентства з питань держслужби
Фото: Дмитрий Алексеенко

Кабінет Міністрів 10 березня звільнив керівника Національного агентства з питань державної служби. Цю посаду з листопада 2019 року обіймав Олександр Стародубцев, один із творців електронної системи ProZorro.

Про це йдеться на сайті уряду.

Стародубцев готовий був продовжити роботу, але йому не дозволили.

"Учора рішенням уряду мене звільнили з посади голови НАДС... Я був готовий залишатися за умови підтримки попереднього вектора на перезавантаження держслужби, залучення великої кількості нових людей і введення західної моделі менеджменту. Про що сказав новому міністрові КМУ. Він не був готовий відразу сказати своє бачення щодо цих питань і збирався повідомити мене пізніше. Я так розумію, теж не встиг", - прокоментував своє звільнення Стародубцев у фейсбуці.

Він повідомив, що "це були дуже круті чотири місяці", хоча він особисто розраховував на рік.

"Я передаю справи заступникам, з яких ми сформували відмінну команду. Якщо буде швидко призначено нового голову - готовий сісти і розповісти всю логіку, за якою ми рухаємося. Ну, а я буду думати, що робити далі", - написав Стародубцев.

Тимчасово виконувачем голови НАДС став перший заступник Стародубцева Володимир Купрій.

Нагадаємо, що Стародубцев очолював команду волонтерів, які розробили концепцію реформи державних закупівель та нової IT-системи для тендерів. З березня 2015-го до серпня 2017 року він очолював департамент державних закупівель Мінекономрозвитку України, після чого близько року провів в Університеті Стенфорда за програмою Ukrainian Emerging Leaders.

НАДС - центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику в сфері державної служби. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram